Acs.

Jeśli znalazłeś jakiś błąd - zgłoś go!
Paciorkowiec
Posty: 52
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 1

Acs.

Post autor: Paciorkowiec » ndz sie 04, 2019 11:28 pm

Drugi temat to Acs.
Ci co grają dłużej w takie gierki jak ta wiedzą, ze istnieje coś takiego jak opóźnianie floty.
A mianowicie do własnego ataku, który już leci dodaje się w odpowiednim momencie sondy szpiegowskie, które mają opóźnić dotarcie floty to planety na którą atakujemy.
W zakładce flota jest widać jak leci nasza flota z misją atakuj. Przy tej misji jest opcja zawróć i ACS, gdy wybierzemy ACS pojawia się nam kogo możemy zaprosić do takiego ataku. Może to być nasz sojusznik, albo my sami. Wybieramy nas samych i na dole co chcemy dołączyć do ataku. Zazwyczaj jak opóźniamy flotę to są to sondy szpiegowskie. Wpisujemy ich wartość i przechodzimy zakładkę dalej. Wtedy w zakładce " Wyślij flotę na samym dole pojawia się nam taka dodatkowa zakładka ACS Atak z przyporządkowanym numerem ACS np: AG230639241 - [1:190:5] - klikamy to i zmieniają nam się główne kordy w zakładce na kordy miejsca które atakujemy. Klikamy dalej i pojawia nam się zakładka z misją. Jest tam Transportuj , szpieguj , Atak , Zatrzymaj , ACS ATAk . Zaznaczając ACS Atak dodajemy flotę do ataku który leci.
Jednak czasami bywa tak że jak dodamy np sondy to prędkość lotu sond jest tak duża, że znikomo opóźni nam to lot. Np tylko o 6 sekund, a my potrzebujemy 15 s. Więc robimy to wszystko tak jak prędzej robiliśmy, tylko z opcją taką, ze sondy puszczamy nie z 100% prędkością, ale np 40 %. Robi się to w zakładce wyślij flotę. Wszystko byłoby ok jakby to działało. Niestety jak zmniejszymy prędkość dodanych sond to klikając dalej, pojawia sie nam zakładka misja w której nie ma ACS. Jest tylko Transportuj , Atak i Stacjonuj . Dzieje sie tak tylko w wypadku jak zmniejszamy procent prędkości lotu. Na 100% prędkości działa to normalnie.

Destiny
Posty: 17
Rejestracja: pn sie 27, 2018 1:36 pm
Reputacja: 0

Re: Acs.

Post autor: Destiny » pn sie 05, 2019 8:41 am

Bo w złej kolejności klikasz. Po wybraniu celu na misje acs jeśli zmienisz prędkość na mniejszy procent to musisz jeszcze raz kliknąć na kordy do acs. System z jakiegoś powodu zapomina ze ma lecieć na acsa po zmianie prędkości.

Paciorkowiec
Posty: 52
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 1

Re: Acs.

Post autor: Paciorkowiec » pn sie 05, 2019 9:19 am

I o tym piszę według mnie to błąd.

ketyow
Posty: 135
Rejestracja: pn maja 13, 2019 12:11 pm
Reputacja: 2

Re: Acs.

Post autor: ketyow » pn sie 05, 2019 9:44 am

Kuźwa, a ja się zastanawiałem czemu ACS mi nie działa.

Awatar użytkownika
BrakNazwyUżytkownika
Posty: 106
Rejestracja: pt maja 10, 2019 11:33 pm
Reputacja: 7

Re: Acs.

Post autor: BrakNazwyUżytkownika » pn sie 05, 2019 12:09 pm

kurde też tak miałem na samym poczatku gry.... aż mi gały wychodziły na wierzch ze złości bo zapodałęm polowę floty na złej planecie i musiałem leciec w ACS`ie sam ze sobą , a udało sie chyba za 4-tym razem :/

ketyow
Posty: 135
Rejestracja: pn maja 13, 2019 12:11 pm
Reputacja: 2

Re: Acs.

Post autor: ketyow » pt sie 09, 2019 2:05 pm

Zostało to może naprawione?

Awatar użytkownika
spieriz
Site Admin
Posty: 496
Rejestracja: ndz sie 26, 2018 5:53 pm
Reputacja: 10
Kontakt:

Re: Acs.

Post autor: spieriz » pt sie 09, 2019 2:53 pm

Jeszcze nie

Paciorkowiec
Posty: 52
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 1

Re: Acs.

Post autor: Paciorkowiec » pn sie 12, 2019 7:26 pm

o i błąd jest poważniejszy i doraźne bawienie sie ACS jak ktoś czeka na Ciebie nie ma sensu.
Wykonałem atak, gdzie postanowiłem dwa razy opóźnić flote o 15s, ustawiłem acs, najpierw czas potem dodatkowo klikłem numer ACS.
Na razie wszystko w misji wyskoczyło ACS. Więc czekam. Trochę spodziewałem się podkładki dlatego dwa razy miałem zamiar opóźnić.
W ten czas udało by się ze szpiegować i cofnąć flotę. Dziesiątki razy tak się robiło na innych serwerach więc człowiek wie jak to robić.
No i tu nie wyszło.

Pierwszy atak 12. Sierpień 2019, 17:11:53, na podglądzie miałem 5s do do dolotu( co chwile odswieżałem by nie było własnie babola z czasem).
No i szybka akcja, na 5 s przed , naciskam Acs wchodzę na galaktyke by jebnac skan ..a tam pz juz na czerwono.... ( juz wiem ze cos nie gra).
Drugi atak okazuje sie samymi szpiegami : 12. Sierpień 2019, 17:12:08 - jak widać równe 15 s, przy zaznaczeniu ACS. Floty sie nie połaczyły. Tak w sumie z dupy nacisłem drugi Acs i szpiegowanie, bo spodziewałem się że coś jest zrypane.dnia 12. Sierpień 2019, 17:12:23 i 3 atak wszedł 12. Sierpień 2019, 17:12:26.
Nie wiem z czego wynika ten błąd. Może z różnicy czasu na serwerze, względem internetu. Odświeżam teraz inny lot i czasami, zmienia się o sekunde czasami nawet o 3s .Czemu tak się dzieje ??
Wszystkie dane lotu mogę przesłać na PW.

Dusha
Posty: 102
Rejestracja: pn sie 27, 2018 1:35 pm
Reputacja: 0

Re: Acs.

Post autor: Dusha » pn sie 12, 2019 7:31 pm

Ja to ujmę tak spieriz powinieneś zwrócić utraconą flotę Paciorowi z tego względu iż nie popełnij on błędu lecz " GRA" ale to tylko moje zdanie :))

ketyow
Posty: 135
Rejestracja: pn maja 13, 2019 12:11 pm
Reputacja: 2

Re: Acs.

Post autor: ketyow » pn sie 12, 2019 8:36 pm

To by było nie fair wobec wszystkich, którzy wcześniej tak wtopili.

ODPOWIEDZ