Atomowe sondy szpiegowskie.

Jeśli znalazłeś jakiś błąd - zgłoś go!
Paciorkowiec
Posty: 53
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 2

Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Paciorkowiec » ndz sie 04, 2019 11:04 pm

Nie wiem czy kwalifikować to jako błąd gry, czy raczej jako niedopatrzenie.
Kiedyś zwracałem uwagę na uni 1, że gdy dodamy sondy szpiegowskie do ataku to wychodzą nam znacznie mniejsze straty.
Oczywiście musi być ich odpowiednia ilość, a że są tanie to łatwo stworzyć sobie taką ochronkę.
Z tego co pamiętam zostało to zmienione.
Niestety, ale siła obronna/ ochronna sond szpiegowskich nadal jest, ale teraz w obronie jak flota stoi na planecie.
Przesymulujcie sobie taki wariant :
Wystarczy że w tej symulacji usunie się dwie pozycje sond, dwa tzw 0 i flota pada bezproblemowo. Ale mają taką ochronę z sond owiele silniejsza flota, wygrywa ale nie niszczy floty tylko notabene strąca tylko sondy.
Nie wiem, może się mylę, ale według mnie całe sondy powinny paść w pierwszej potyczce.
Tu się to nie dzieje.
Załączniki
sgame.png
sgame.png (566.51 KiB) Przejrzano 389 razy

Winiu
Posty: 44
Rejestracja: śr sie 29, 2018 11:33 pm
Reputacja: 0
Lokalizacja: Konin

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Winiu » pn sie 05, 2019 2:40 pm

Wprowadzić limit wysyłania sond 10.000 i po problemie :p

Paciorkowiec
Posty: 53
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Paciorkowiec » ndz sie 11, 2019 10:03 pm

a to zostanie ogarnięte czy tak ma zostać??

Paciorkowiec
Posty: 53
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Paciorkowiec » pn sie 12, 2019 5:56 pm

No i błąd jest poważniejszy i doraźne bawienie sie ACS jak ktoś czeka na Ciebie nie ma sensu.
Wykonałem atak, gdzie postanowiłem dwa razy opóźnić flote o 15s, ustawiłem acs, najpierw czas potem dodatkowo klikłem numer ACS.
Na razie wszystko w misji wyskoczyło ACS. Więc czekam. Trochę spodziewałem się podkładki dlatego dwa razy miałem zamiar opóźnić.
W ten czas udało by się ze szpiegować i cofnąć flotę. Dziesiątki razy tak się robiło na innych serwerach więc człowiek wie jak to robić.
No i tu nie wyszło.

Pierwszy atak 12. Sierpień 2019, 17:11:53, na podglądzie miałem 5s do do dolotu( co chwile odswieżałem by nie było własnie babola z czasem).
No i szybka akcja, na 5 s przed , naciskam Acs wchodzę na galaktyke by jebnac skan ..a tam pz juz na czerwono.... ( juz wiem ze cos nie gra).
Drugi atak okazuje sie samymi szpiegami : 12. Sierpień 2019, 17:12:08 - jak widać równe 15 s, przy zaznaczeniu ACS. Floty sie nie połaczyły. Tak w sumie z dupy nacisłem drugi Acs i szpiegowanie, bo spodziewałem się że coś jest zrypane.dnia 12. Sierpień 2019, 17:12:23 i 3 atak wszedł 12. Sierpień 2019, 17:12:26.
Nie wiem z czego wynika ten błąd. Może z różnicy czasu na serwerze, względem internetu. Odświeżam teraz inny lot i czasami, zmienia się o sekunde czasami nawet o 3s .Czemu tak się dzieje ??
Wszystkie dane lotu mogę przesłać na PW.

ketyow
Posty: 138
Rejestracja: pn maja 13, 2019 12:11 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: ketyow » pn sie 12, 2019 6:11 pm

Po prostu przypiąłeś zwykły atak a nie Acs. Klasyka, szczególnie że tutaj jest trudniej puścić dołączyć sondy, bo zmiana prędkości powoduje, że już nie ma opcji Acs. Było to na świeżo dyskutowane w temacie obok, spieriz jeszcze nic z tym nie robił, ale nie Ty pierwszy i nie ostatni na tym gafę strzeliłeś - miałeś o tyle lepiej, że Destiny wyjaśnił już jak dołączyć Acs, żeby na pewno był w opcjach ataku.

A 5s do dolotu to mało czasu, ryzyko które sam podjąłeś. Identycznie ryzykuje obrońca dostawiając flotę na 5s wcześniej. Ktoś musi na tym wpaść i tyle.

Paciorkowiec
Posty: 53
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Paciorkowiec » pn sie 12, 2019 6:46 pm

Nacisłem ACS nie samo atakuj, jestem w 100% pewny. Powinno wyskoczyć, że nie można zrealizować tego ataku. A nie wyskoczyło.

ketyow
Posty: 138
Rejestracja: pn maja 13, 2019 12:11 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: ketyow » pn sie 12, 2019 7:01 pm

Ciężko powiedzieć, decydują sekundy a czy serwer rzeczywiście równo zawsze chodzi to już ciężko ustalić. Myślę, że każdy kto tu latał ma już podobne przygody za sobą, że niby jeszcze parę sekund a tu już RW wisi. A Acs 5 sekundy przed dolotem to nawet ciężko przetestować co by z tego wyszło, ja miałem tak, że w ogóle mi się Acs nie pokazywało choć powinno, a to też błąd i też mi floty nie opóźniło kilka razy - szczęśliwie obrońcy nie było, ale od tego jest gwiazdka przy planecie żeby to sobie wcześniej sprawdzić. To i tak nic przy tym, że straciłem moona podczas awarii serwera, jak nie mogłem wejść do gry - odpowiedzi do dziś nie dostałem na zgłoszenie.

Paciorkowiec
Posty: 53
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Paciorkowiec » pn sie 12, 2019 7:13 pm

Ja już pisałem o ACS, pisałem też na priv, ale chyba są jakieś inne ważniejsze sprawy widocznie.
Chociaż osobiście myślę, że bieżąca funkcjonalność gry powinna być priorytetem.
No ale to nie mój serwer. Ja mogę tylko pisać. Jak juz predzej napisalem na temat sond szpiegowskich i ACS.

Dusha
Posty: 110
Rejestracja: pn sie 27, 2018 1:35 pm
Reputacja: 0

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Dusha » pn sie 12, 2019 7:16 pm

A KIEDY BĘDĄ ZADANIA Z FLOTY ????

Paciorkowiec
Posty: 53
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 4:14 pm
Reputacja: 2

Re: Atomowe sondy szpiegowskie.

Post autor: Paciorkowiec » pn sie 12, 2019 7:26 pm

W sumie teraz zauwazyłem że nie pod tym tematem napisałem.

ODPOWIEDZ