Błąd z nadprzestrzeną

Jeśli znalazłeś jakiś błąd - zgłoś go!
denwer1992
Posty: 133
Rejestracja: 12 lis 2019, 11:30
Reputacja: 0

Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: denwer1992 » 08 maja 2020, 01:25

Zbadałem nadprzestrzenną na kolejny poziom, mimo że suma bonusu nadprzestrzennej oficera i stacji jest poniżej 75% czas badań nie uległ skróceniu. Czy bonus nadprzestrzennej jest ograniczony do 25%? Jeśli tak proszę o zwrot wydanego trytu.

Awatar użytkownika
spieriz
Site Admin
Posty: 550
Rejestracja: 26 sie 2018, 17:53
Reputacja: 10
Kontakt:

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: spieriz » 08 maja 2020, 11:07

Ogłaszałem ponad tydzień temu wprowadzenie ograniczenia na łączny bonus skrócenia czasu badania:
30. Kwiecień 2020, 18:11:34 Administrator spieriz Wiadomość ogólna
Maksymalny łączny bonus do skrócenia czasu badania przed jego rozpoczęciem (oficer + stacja sojuszu + technologia nadprzestrzenna) wynosi 75%.

Skracanie trytem odbywa się bez zmian.

denwer1992
Posty: 133
Rejestracja: 12 lis 2019, 11:30
Reputacja: 0

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: denwer1992 » 08 maja 2020, 11:10

Tak łączny bonus nie bonus poszczególnych składowych a to różnica prawda ? Nie przekroczylem lacznych 75% więc z Twojej wiadomości wynika ze tech powinna skracać badania a tego nie robi. Trzeba było podać w wiadomości do jakiego maksymalnego poziomu są ograniczone poszczególne składowe wtedy nie było by problemu.

Awatar użytkownika
spieriz
Site Admin
Posty: 550
Rejestracja: 26 sie 2018, 17:53
Reputacja: 10
Kontakt:

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: spieriz » 08 maja 2020, 12:54

Na poszczególne składowe nie nakładałem ograniczeń.
Jeżeli nie przekroczyłeś w/w limitu a czas się nie pomniejsza, to znaczy że gdzieś wystąpił jakiś błąd.

Donikk
Posty: 3
Rejestracja: 05 maja 2020, 12:08
Reputacja: 0

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: Donikk » 08 maja 2020, 12:59

Witam, chyba jednak nie działa, zrobiłem trzy poziomy tej technologi i oto screeny przed :
Obrazek
i po zbudowaniu 3 poziomów technologi nadprzestrzennej:
Obrazek

Donikk
Posty: 3
Rejestracja: 05 maja 2020, 12:08
Reputacja: 0

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: Donikk » 08 maja 2020, 13:17

Kurde, widzę, że to jest chyba większy problem, mianowicie: wybudowałem teraz kolejny poziom modułu badawczego by sprawdzić czy on działa, i oto wyniki...

Obrazek


Ja się w takim razie pytam, co z trytem który wydałem na skrócenie badań?

denwer1992
Posty: 133
Rejestracja: 12 lis 2019, 11:30
Reputacja: 0

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: denwer1992 » 08 maja 2020, 14:07

Dooobra z tego wynika ze skrócenie badań jakoś się zablokowało, niestety akurat skrocilem parę badań za kilka milionów trytu :) Ja to mam szczęście. No ale skoro to nie kwestia zmian wprowadzonych ostatnio tylko jakiegoś błędu to próba o zwrot trytu nieaktualna. Mam jedynie nadzieje ze błąd zostanie wkrótce naprawiony.

Awatar użytkownika
BrakNazwyUżytkownika
Posty: 176
Rejestracja: 10 maja 2019, 23:33
Reputacja: 7

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: BrakNazwyUżytkownika » 08 maja 2020, 20:30

Wieki temu pisałem o tym Spierizowi, ale on ma to w nosie...

o wielu błędach mu pisałem, ale jak grochem o ścianę :/

Awatar użytkownika
spieriz
Site Admin
Posty: 550
Rejestracja: 26 sie 2018, 17:53
Reputacja: 10
Kontakt:

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: spieriz » 08 maja 2020, 22:27

BrakNazwyUżytkownika » 08 maja 2020, 20:30
Wieki temu pisałem o tym Spierizowi, ale on ma to w nosie...
Nie wiem kiedy mi o tym pisałeś ale na pewno nie wieki temu, bo ten błąd występuje maksymalnie od kilku dni, gdy wprowadziłem ograniczenie na czas badań, zgodnie z wiadomością opisaną wyżej.

Błąd naprawiony.

Donikk
Posty: 3
Rejestracja: 05 maja 2020, 12:08
Reputacja: 0

Re: Błąd z nadprzestrzeną

Post autor: Donikk » 08 maja 2020, 22:30

Łoooo Panie, wyszło na to, że jednocześnie wydłużyłeś czas badań o prawie 100%, można porównać z screenem w poprzednim poście:
Obrazek

Zablokowany