Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Masz ciekawy pomysł jak ulepszyć grę, a może chcesz skomentować już wprowadzoną zmianę? Tutaj jest odpowiednie miejsce!
denwer1992
Posty: 106
Rejestracja: wt lis 12, 2019 11:30 am
Reputacja: 0

Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: denwer1992 » pn sty 13, 2020 12:03 am

Czy zmiana wyników w wyszukiwarce planet z 25 pokazywanych na kilkukrotnie większą ilość jak np. 100 to waszym zdaniem dobry pomysł? Żmudne przeszukiwanie galaktyki w poszukiwaniu planet danego gracza jest strasznie czasochłonne.

paul0
Posty: 37
Rejestracja: sob lut 15, 2020 2:52 pm
Reputacja: 0

Re: Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: paul0 » pn cze 01, 2020 8:01 pm

W wyszukiwarce przydcało by się żeby pokazywała wszystkie planety gracza a nie tylko matkę.
Przeszukiwanie reczne jest zbyt żmudne i muli grę.

Awatar użytkownika
m4ti
Posty: 416
Rejestracja: czw lis 29, 2018 10:10 pm
Reputacja: 5

Re: Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: m4ti » pn cze 01, 2020 9:46 pm

paul0 pisze:
pn cze 01, 2020 8:01 pm
W wyszukiwarce przydcało by się żeby pokazywała wszystkie planety gracza a nie tylko matkę.
Przeszukiwanie reczne jest zbyt żmudne i muli grę.
O to chodzi w tej grze, by trzeba było szukać planet ręcznie. Po to jest X galaktyk by gracz mogl sie schować, etc. Przynajmniej taki był zamysł. Rozumiem, że się nie chcę, ale od zawsze tak było, dlatego powstawały wszelakie mapy galaktyki.
Czy zmiana wyników w wyszukiwarce planet z 25 pokazywanych na kilkukrotnie większą ilość jak np. 100 to waszym zdaniem dobry pomysł?
Pytanie po co? Żeby zrobić mapę planet z wyszukiwarki? Nie taki jest jej cel :naughty:

Podsumowując: nie przewiduję zmian w wyszukiwarce.
Obrazek

denwer1992
Posty: 106
Rejestracja: wt lis 12, 2019 11:30 am
Reputacja: 0

Re: Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: denwer1992 » pn cze 01, 2020 10:58 pm

można się chować itp. ale prawdziwi maniacy i tak przeszukają KAŻDY układ w poszukiwaniu planety (co zajmuje kilka h)a Ci mniej uczciwi użyją bota... zamysł gier będących szybszą kopią ogame jest taki żeby szybciej mieć to co na ogame - technologie księżyce i flotę którą można walczyć z innymi
może szukanie planet też mogło by zajmować mniej czasu (tym bardziej że na sgame tak jak na większości ugamel jest więcej planet niż na prawdziwym ogame) jeśli nie przewidujecie zmian - spoko, tak tylko rzucamy pomysły

paul0
Posty: 37
Rejestracja: sob lut 15, 2020 2:52 pm
Reputacja: 0

Re: Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: paul0 » wt cze 02, 2020 9:32 pm

To przynajmniej zrobić wyświetlanie całej galaktyki (system pod systemem) - wczytywanie całej galaktyki mniej będzie muliło grę niż wczytywanie 499 systemów po kolei.

Awatar użytkownika
m4ti
Posty: 416
Rejestracja: czw lis 29, 2018 10:10 pm
Reputacja: 5

Re: Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: m4ti » wt cze 02, 2020 9:44 pm

paul0 pisze:
wt cze 02, 2020 9:32 pm
To przynajmniej zrobić wyświetlanie całej galaktyki (system pod systemem) - wczytywanie całej galaktyki mniej będzie muliło grę niż wczytywanie 499 systemów po kolei.
Gdzie chcesz zrobić wczytywanie calej galaktyki system pod systemem? W zakladce galaktyka? Klikasz w galaktykę i masz całą pierwszą galaktykę scrolując do dołu?, klikasz w bok i masz całą drugą galaktykę?
Od razu odpowiem - ten silnik nie ogarnie tego. Trzebaby całkowicie przebudowac wyświetlanie galaktyki.

Rozumiem, że chodzi Wam, że czasochłonne jest skanowanie, szukanie planet etc?
Obrazek

denwer1992
Posty: 106
Rejestracja: wt lis 12, 2019 11:30 am
Reputacja: 0

Re: Ilość wyników w wyszukiwarce planet

Post autor: denwer1992 » śr cze 03, 2020 12:20 pm

m4ti pisze:
wt cze 02, 2020 9:44 pm
Rozumiem, że chodzi Wam, że czasochłonne jest skanowanie, szukanie planet etc?
Skanowanie zajmuje 10sek jak się wie gdzie są planety, ale jeśli ktoś rozkłada planety w miarę losowo i to na znalezienie ich nie ma innego sposobu niż układ po układzie przeklikać te 3500 układów co zajmuje około dwóch-trzech godzin. No i ktoś zawsze może porzuć jedną z planet zwłaszcza gdy ma ich 17 a budowanie zajmuje 0s. cena budynków w porównaniu do wartości floty to jakiś ułamek i zabawa zaczyna się od nowa i tak np. co dzień :) nie jest to zbyt duże utrudnienie ?

ODPOWIEDZ