sortowanie w imperium

Masz ciekawy pomysł jak ulepszyć grę, a może chcesz skomentować już wprowadzoną zmianę? Tutaj jest odpowiednie miejsce!
synekrav1
Posty: 9
Rejestracja: ndz maja 26, 2019 9:40 pm
Reputacja: 0

sortowanie w imperium

Post autor: synekrav1 » sob cze 29, 2019 8:02 pm

Czy jest szansa, żeby w zakładce Imperium wprowadzić funkcję polegającą na tym, że po kliknięciu odpowiedniej pozycji w pierwszej kolumnie np. "Laboratorium badawcze", "Duże transportery" wszystkie planety szeregowały się od najwyższego do najniższego?
Byłoby to pomocne m.in w wybieraniu planet, które mają najwyższy poziom danego budynku i można by właśnie tam inwestować pod kątem zdobywania nagród w zadaniach. Pomogłoby też ustalić np. gdzie najtaniej można rozbudować laboratorium badawcze, żeby niskim kosztem skrócić czas budowy. Pomogłoby też trochę w przypadkach gdy flota jest rozproszona na kilku planetach i szukamy jakiegoś konkretnego oddziału?
Wiem, że można to robić ręcznie i przeglądać tabelę, ale przy 15-16 planetach, do tego jeszcze księżycach przesuwanie suwakiem całej tabeli i szukanie DT w siódmym wierszu od góry bywa frustrujące...

corleone
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 05, 2019 2:11 am
Reputacja: 5

Re: sortowanie w imperium

Post autor: corleone » sob cze 29, 2019 8:13 pm

Sorry ale zbędne.....da się ogarnąć bez sortowania, jedyny sort jaki mógłby być pomocny to oddzielenie planet i księżyców.
Nie rozmawiam z idiotami, najpierw będą sprowadzać do swojego poziomu, a potem pokonają doświadczeniem :lol:

synekrav1
Posty: 9
Rejestracja: ndz maja 26, 2019 9:40 pm
Reputacja: 0

Re: sortowanie w imperium

Post autor: synekrav1 » ndz cze 30, 2019 7:09 am

Sortowanie planet od ksiezycowmozesz ogarnac w ustawieniach. Gra jest na takim etapie, ze chyba coraz rzadziej wprowadzane beda rewolucyjne zmiamy. Mechanikę gry też mozna znalezc na forum, ale jednak dodana na podgladzie jest duzo wygodniejsza do ogarniecia- ja korzystam codziennie. Nie sa to zmiany ktore umozliwiaja gra, ale troche wszystko usprawniaja.

ketyow
Posty: 138
Rejestracja: pn maja 13, 2019 12:11 pm
Reputacja: 2

Re: sortowanie w imperium

Post autor: ketyow » ndz cze 30, 2019 10:13 am

Na kompie jak się wchodzi i rozwija listę planet to trzeba suwakiem przesuwać mimo, że mam pół ekranu wolne. To trzeba by naprawić.

Monet24
Posty: 10
Rejestracja: pn wrz 30, 2019 9:36 pm
Reputacja: 0

Re: sortowanie w imperium

Post autor: Monet24 » wt paź 01, 2019 12:02 am

A ja osobiście uważam , że jest to dobry pomysł. Trzeba sobie ułatwiać życie

Awatar użytkownika
BrakNazwyUżytkownika
Posty: 110
Rejestracja: pt maja 10, 2019 11:33 pm
Reputacja: 7

Re: sortowanie w imperium

Post autor: BrakNazwyUżytkownika » śr paź 02, 2019 4:50 pm

nie no faktycznie, czasem po paru dniach gry te imperium staje sie oczojebne jak moje świadectwo szkolne z przed lat :/

(patrzysz fefnosty x na to samo i móisz sobie o co kaman ?!?!). Dobrze gdyby też dało sie budować z zakładki imperium ( we wczesnych fazach gry mega potrzebne) , no i wreszcie wprowadzić temperature planet do imperium.

ODPOWIEDZ